Tuinschuttingen

Uw oase van rust na een hectische dag

Tuinschuttingen

Een tuin schutting van Hoveniersbedrijf Sonetta
Is altijd van de beste kwaliteit.Onze tuin schuttingen zijn van roestvrij staal gespijkerd of geschroefd.
Als je een tuin schutting wilt en je gaat je oriënteren,
dan zal het je duizelen van de hoeveelheid
tuin schuttingen aan modellen.
Bedenk daarom van tevoren goed wat je plannen zijn
met de schutting. Moeten er ook planten tegen,
dan moet je er makkelijk bij kunnen.
Ton kan u uitgebreid adviseren door middel
van de vele voorbeelden die hij heeft in zijn boeken.

 

Assortiment

Hardhout

Kan op verschillende manieren verwerkt worden. Onbehandeld: het hout vergrijst na verloop van tijd. Dit is echter niet van invloed op de duurzaamheid. Hardhout olie: De warme kleur van het hout blijft behouden. Beits of verf: het hout kan geschilderd worden in iedere gewenste kleur.
Bangkirai hardhoutBangkirai hardhout komt uit Zuidoost-Azië en is vers geel tot grijsbruin gekleurd, soms met een roodachtige tint. In het daglicht verkleurt het in het begin snel tot bruin en daarna langzaam tot donkerbruin. Bangkirai heeft een gelijkmatige en fijn structuur en een duurzaamheidklasse 2. Wordt toegepast in buitenconstructies.

Tali hardhout

Dit hout komt uit tropisch Afrika met duurzaamheidklasse 1. Het verse hout is geel tot oranjebruin. Door blootstelling aan licht en lucht verkleurt het naar donkerbruin. Er kunnen bij Talihout vrij grote kleurverschillen voorkomen. Dit komt door de verschillende groeiomstandigheden. De structuur van het hout is echter zeer gelijkmatig. Wordt toegepast in buitenconstructies.

 

Azobé hardhout

Dit hout heeft een duurzaamheidklasse 1. Het verse hout is roodbruin en verkleurt naar chocoladebruin. De werking van dit hout is groot. Het hout droogt langzaam en voorboren is noodzakelijk. Dit is een zeer zware en harde houtsoort die door zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout in de waterbouw.Tatajuba hardhoutHet verse hout is geel gekleurd, soms bruin gestreept. Kleurt langzaam roodachting bruin of donkerbruin en heeft duurzaamheidklasse 1. Dit hardhout groeit in Brazilië, Suriname. Droogt langzaam en werkt middelmatig. Voorboren is noodzakelijk.

 

Angelim Vermelho hardhout

Angelim Vermelho hardhout komt uit Brazilië, Amazonegebied en heeft duurzaamheidklasse 2. Het vers gezaagde hout is geelbruin gekleurd met strepen en een oranjeachtige tot rode tint. Deze houtsoort droogt langzaam en de werking is groot. Is een zeer duurzame schuttingplank, maar wordt ook veel gebruikt voor damwanden, bruggen en waterwerken. Voorboren in noodzakelijk.

Lariks zachthout

Deze zachte houtsoort groeit in Midden-Europa en heeft door het te impregneren een duurzaamheidklasse 2-3. Lariks is een vrij zware naaldhoutsoort die zich goed laat schaven en zagen, maar voorboren wordt wel aangeraden. Vers is het hout geelbruin, rozeachtig tot roodachtig bruin. Na het impregneren krijgt de lariks de kenmerkende donkergroene vlammende kleur.